Castor

- Hei, jeg heter Castor. Jeg liker å lese bøker som handler om vann.

Hjemme hos Castor

Jeg heter Castor og er en bever.

Vi bevere er gnagere, og vi har bodd i Norge i rundt 10 000 år. Det er lenge, syns ikke du også det?

Vi er hyggelige dyr som liker å leve i store familier, med opptil 10 andre. Derfor er Leseskogen så perfekt for meg, for her har jeg min egen store familie.

Jeg ble født i slutten av mai, noe som er veldig vanlig for oss bevere, men noen blir også født i juni. Jeg bodde sammen med familien min til jeg ble 2 år gammel. Da tenkte jeg at det var på tide å flytte hjemmefra så jeg kom hit til Leseskogen.

Da jeg kom hit, gravde jeg meg ei jordhytte. Det er veldig viktig for oss bevere at inngangen til hytta er under vann. Heldigvis har Leseskogen en fin innsjø som jeg kunne bruke. Det blir kanskje litt vanskelig for de andre dyrene å besøke meg her, men alle klarer å svømme så det går nok fint. Jeg liker veldig godt å ha besøk så jeg håper de kommer.

Det finnes rundt 70 000 andre bevere i Norge, vi kan bli opptil 12 år, og de fleste av oss veier rundt 20 kg. Vet du hvor mye du veier?

Om sommeren samler jeg bark og unge grener. Da har jeg noe å spise gjennom hele vinteren. Jeg er også en flink svømmer og kan være under vann i nesten 15 minutter. Det er det ikke mange som klarer.