Lepus

- Hei, jeg heter Lepus, og jeg er en hare som er veldig glad i fantasybøker.

Hjemme hos Lepus

Jeg heter Lepus og er en hare.

Du må ikke forveksle meg med ulven Lupus. Det er bare navnene våre som likner på hverandre. Jeg trives allerede godt her i Leseskogen. Jeg har fått mange venner, og det som er så morsomt er at de liker bøker akkurat som meg. Det eneste jeg savner her i Leseskogen er noen troll og drager. Det hadde vært noe, det.

Du kan møte slektningene mine over hele landet. Mange av dem bor i Europa og nord i Asia også. Noen bor til og med på Grønland. Jeg ble født så tidlig på våren at det fortsatt var snø utenfor hiet. Derfor kalte mamma meg og tvillingsøsteren min for skarehopp. Vi hoppet våre første hopp på skaren. Å hoppe er forresten noe jeg er veldig flink til, om jeg skal si det selv. Jeg kan hoppe lenger enn noen av de andre dyra her i Leseskogen. Det er fordi jeg har så lange bakbein. Jeg hører godt også. Du kan kanskje tenke deg hvorfor?

Det er praktisk for meg å høre godt. Jeg liker nemlig best å være ute om natta når det er mørkt. Da leter jeg etter planter og små trær som jeg kan spise. Noen ganger hopper jeg ut av skogen og inn i en hage eller en gård. Hvis jeg er heldig, finner jeg noen gode grønnsaker jeg kan knaske på. Kan du gjette hvilken grønnsak som er min favoritt?

Når dagene blir korte og vinteren er på vei, skifter pelsen min farge fra brun til hvit. Da kan du nesten ikke se meg i snøen.

Å skifte farge er nesten litt magisk. Det liker jeg. Da gjør det kanskje ikke så mye at det er dårlig med drager og troll her i Leseskogen.

Har du et boktips til meg?