Høytlesingshistorie og tegnekonkurranse

 

I samarbeid med Forfatterutdanningen på Norsk Barnebokinstitutt vil vi hver fredag – fra og med 8. januar og frem til 19. februar – offentliggjøre et nytt avsnitt i en sammenhengende fortelling med dyrene i Leseskogen. Her kan du lese første kapittel.

 

Påvirke historien
I tillegg til å få en nyskrevet tekst hver fredag, vil det bli mulig for klassene å sende inn tilbakemelding og idéer til forfatterne om hvordan de ønsker at fortellingen skal utvikle seg uken etter.

 

Tegnekonkurranse!

Samtidig med høytlesingshistorien lanserer vi en tegnekonkurranse for alle som er med på Leseskogen. Vi oppfordrer elevene som hører på høytlesingshistorien til å illustrere hvert kapittel og sende tegningene inn til oss. Vi trekker ukentlige vinnere. Tegnekonkurransen arrangeres i samarbeid med Kunst i skolen, og du finner lærerveiledning og mer informasjon om konkurransen her.

LÆRERVEILEDNING TIL TEGNEKONKURRANSE, LESESKOGEN

Å lage en bok

Tegninger fra barna vil dessuten inngå som illustrasjoner når de sju kapitlene i høytlesingshistorien blir satt som bok og lagt på nettsidene som en bla-PDF. Boken kan barna lese i klassen og hjemme. Dermed vil klassene som deltar ha vært gjennom bokprosessen – fra innspill på teksten, til illustrering og til de får se det ferdige resultatet i boken.