Intervju med Neha Naveen

Foto: Espen Wang-Naveen

Høytlesningshistorien Ikke et pip! Historien om nebbet som forsvant skrives av Neha Naveen. Første kapittel i historien publiseres i Leseskogen 11. januar 2019.

Neha Naveen er en forfatter fra Oslo, og har vokst opp på Stovner. Hun har skrevet bøker for barn og ungdom. Under ser dere boken Beveren Bjørk som hun har skrevet i samarbeid med Frank Rosell og illustratør Jenny Jordahl.

Akkurat som pinnsvinet Erinaceus, elsker Neha Naveen fabler og eventyr. Hun har også mange historier i hodet sitt. Det hun liker best ved å skrive er at andre kan lese og kanskje like historiene hun finner på. Les intervjuet med Neha Naveen.

 

Hvilket dyr i Leseskogen ville du vært?

­– Jeg tror jeg ville vært pinnsvinet Erinaceus, for akkurat som han elsker jeg fabler, myter, legender og eventyr. Da jeg var liten lånte jeg Æsops fabler minst tre ganger fra biblioteket. Og jeg har som Erinaceus vokst opp med at mamma og pappa fortalte meg eventyr da jeg skulle legge meg. I dag liker jeg å høre på podcasts (radioprogram) som forteller om gamle myter og legender.

 

Hvis du skulle gå deg vill i Leseskogen, hvem ville du hatt med deg? 

– Da ville jeg tatt med min ti år gamle niese, som heter Maya. Hun elsker å lese bøker like mye som meg, og hun er alltid hjelpsom. Vi er et godt team.

 

Har du et kjæledyr?

– Ja, jeg har en katt som heter Huxley. Han er oppkalt etter forfatteren Aldous Huxley.

 

Hva liker du best ved å skrive?

– Jeg liker best at jeg får finne på historier, og at noen andre kanskje liker historiene jeg finner på.

 

Hvorfor ville du bli forfatter?

– Fordi jeg hadde så mye fantasi. Det hadde nesten vært litt rart å gå rundt med så mange historier i hodet, uten å gjøre noe med det.

 

Hva likte du best å lese da du gikk i 1. – 2. klasse?

– Hjemme hadde jeg abonnement på Donald-blader, så det har jeg alltid likt. Men jeg elsket å lese bøker også. Hjemme hadde jeg mange eventyrbøker, så jeg har alltid likt gamle, norske eventyr.

 

Har du noen boktips?

– Jeg liker bøkene til Ragnar Aalbu. Krokodille i treet for eksempel. Fine, korte og morsomme historier.