Skogsnytt, oktober 2016: Nye ressurser, aktiviteter og ordfrie bøker

Her er Skogsnytt fra Leseskogen:

Nye ressurser på leseskogen.no: Plakat, aktiviteter og medaljer

I anledning det nye skoleåret har vi lagt ut flere nye ressurser på leseskogen.no.

Vi har laget en plakat til Leseskogen som forhåpentlig kan bidra til å konkretisere prosjektet i klasserommet og ser for oss at elevene kan fargelegge plakaten, at dere kan henge den opp i klasserommet, skrive ut omriss av dyrene for å lime dem på plakaten osv. Plakaten finner dere i A3-format ved å klikke HER.

Vi har også laget mange nye aktiviteter, og flere av aktivitetene kan integreres i bruken av plakaten. Dere finner aktivitetene HER og HER.

Ikke minst har vi foretatt noen endringer på Klassens side. Når dere har anmeldt en bok, får dere nå både takk fra ett av dyrene og en liten medalje med bilde av dyret til Klassens side. Når dere har samlet alle medaljene, får dere en overraskelse, og klassen blir fremhevet på nettsidene. På Klassens side får dere også en oversikt over bøkene klassen har lest gjennom skoleåret.

 

Ordfrie bøker og myldrebøker

Det er mange måter å lese på, og for elever som ikke har knekt lesekoden, finnes det andre måter å få seg en god leseopplevelse på. Høytlesing er alltid en god idé, men også såkalte ordfrie bøker og myldrebøker kan gi tilgang på gode historier. Ordfrie bøker kan være gode og interessante fortellinger som gir gode litterære opplevelser, også for de som ikke har knekt lesekoden ennå, og forskning på myldrebøker bekrefter at de legger opp til avansert lesing. Dere finner mer om ordfrie bøker HER og om lesingen av myldrebøker HER.

Her er noen gode eksempler på de to teksttypene:

Ordfrie bøker: Pokalen av Kristoffer Kjølberg og Jeg rømmer av Mari Kanstad Johnsen

Myldrebøker: Borte vekk i verdensrommet av Flu Hartberg; Hallo planeten av Anna Fiske og Æ elske Trondhjæm av Tora Marie Norberg.

 

 

Stem på månedens dyr i oktober

Vi ønsker å få inn flere dyr i Leseskogen og håper dere vil være med å stemme. HER kan klassen være med å påvirke hvilket dyr som skal dukke opp i Leseskogen i slutten av oktober.

Dere kan stemme fram til tirsdag 18. oktober. Vi venter i spenning!

Jeg ønsker lykke til med det viktige arbeidet dere gjør for å motivere til lesing og skape interesse for litteratur blant elevene!

Med vennlig hilsen,

Troels Posselt

Prosjektleder i Foreningen !les