Alces

Hei, jeg heter Alces. Jeg liker myldrebøker, ordfrie bøker og lettleste bøker

Hjemme hos Alces

Jeg heter Alces, og jeg er en elgku.

Elger er verdens største hjortedyr, og mange kaller oss Skogens konge. Jeg er bare 2 år og derfor ikke veldig stor. Men de største elg-oksene veier opptil 900 kg. og har svære gevir.

Jeg har gledet meg til å komme hit til Leseskogen, og endelig er jeg her. Jeg måtte løpe langt, men det går bra. Jeg har lange bein og kan løpe både langt og fort om det trengs. Jeg klarer faktisk å løpe like fort som en bil i byen – om lag 50 kilometer i timen. For å komme hit måtte jeg svømme i tillegg. Det liker jeg godt. Liker du å svømme?

Da jeg kom fram, var jeg sulten. Jeg spiste blad og småkvister, tok et par biter av et oransje gresskar og fant noen bær. Du vet kanskje at jeg er planteeter? Men vet du at jeg – akkurat som melkekyr – har fire mager? Det er for å gjøre det enklere for meg å fordøye maten.

På sommeren leter jeg etter mat hele dagen, men jeg er mest aktiv på kveldene. Kanskje det er derfor at det finnes flere bilder av meg i solnedgang? Om vinteren er det mindre mat å få, og da prøver jeg å bruke minst mulig energi. Men jeg gleder meg til å bli bedre kjent med de andre dyrene i Leseskogen.