Om Leseskogen

LESESKOGEN AVVIKLES FRA OG MED HØSTEN 2021.

Takk til alle lærere, elever og foreldre som har benyttet seg av tilbudet! 

Ta kontakt med les@foreningenles.no hvis du likevel ønsker å opprette en bruker.

Leseskogen er et leseprosjekt for elever på 1. og 2. trinn i regi av Foreningen !les. Leseskogen skal synliggjøre gode bildebøker og fremme høytlesing for elevene på skolen og hjemme.

Målet er at elevene skal få gode leseopplevelser, og dermed utvikle leselyst og engasjement for lesing.

På nettsiden leseskogen.no får barna møte et univers der dyrene i skogen både leser og anbefaler bøker, og en mulighet til å anbefale bøkene de selv har lest.

Vi oppfordrer samtidig til aktiv bruk av skolebiblioteket og biblioteket.

 

Prosjektet inneholder blant annet:

Boktips

  • Via forsiden kan dere lese og bli inspirert av andres boktips og anmeldelser. Klikk på dyrene eller nederst på siden under «Mest anmeldt i Leseskogen».
  • Dyrene i Leseskogen liker å lese ulike typer bøker. Her kan du se hvilke bøker dyrene liker og bli bedre kjent med dem.
  • Boklister med tips til bøker om ulike tema. På denne siden vil vi legge ut flere tips til bøker om ulike temaer i løpet av skoleåret.

Høytlesingshistorie

Hver høst og vår kan elevene være med å utvikle en høytlesingshistorie skrevet av en kjent forfatter til Leseskogen.

Til hvert kapittel av historien kan klassene sende inn sine ideer til forfatteren om hvordan de forestiller seg at fortellingen kan utvikle seg videre, og forfatteren vil bruke elevens innspill til inspirasjon i den videre skrivingen. Les mer her.

Lærere

Det er ikke lenger mulig å melde seg på prosjektet Leseskogen. 

  • Klassens side. Når du har registrert og logget deg inn, får du tilgang til Klassens side. Her har du som lærer mulighet til å dele elevenes egne leseopplevelser med andre 1. og 2. klassinger. Søk opp boka klassen har lest for å legge inn en anmeldelse. Hvis boka ikke allerede er skrevet om, kan dere selv registrere boka. Hver gang klassen anmelder en bok, får dere takk fra ett av dyrene og en medalje til klassens side. På Klassens side får dere også en oversikt over bøkene elevene har anmeldt gjennom skoleåret.
  • Lærersider. På lærersidene finner du lærerveiledninger og bøker med eget undervisningsopplegg.
  • Aktiviteter i klasserommet. Her har vi samlet ulike aktiviteter for elevene.
  • Nyhetsbrev. Vi sender ut boktips i egne nyhetsbrev til lærere og skolebibliotekarer som er påmeldt Leseskogen. Det er selvfølgelig mulig å melde seg av aksjonen og nyhetsbrevet når som helst. Dette gjør du under Klassens side og «Endre profil».

Foreldre

foreldresidene er det mange gode tips til hvordan foreldre kan legge til rette for lesing hjemme. Les tipsheftet: Opplev gode bøker sammen!

 

Kontakt

Prosjektleder i Foreningen !les, Sigrun Feiring

sigrun@foreningenles.no