GuloTilbake til Gulo bøker

Camilla Kuhn

ISBN 9788202419684 Cappelen Damm Illustratør: Camilla Kuhn

Bildebøker Bokmål

Samira og skjelettene

Lagt inn av Marie | 16 i leselisten

Samira protesterer vilt, den dagen frøken forteller at alle har et skjelett på innsiden. «Ikke jeg!» protesterer Samira. Og ikke bestevenninna Frida, heller. Resten av dagen blir grusom. Tenk at Samira og alle andre rundt henne går rundt med skjelett på innsiden. Tanken er nesten ikke til å holde ut. Heldigvis vet mamma råd. Hun legger Samira på kjøkkenbordet, og finner frem både bøtte og verktøy. Nå må vel Samira bli fornøyd?

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen leser boken høyt her

Last ned undervisningsopplegg

Kroppen skjelett Vennskap

Auglend skole, 2C

Samira er en jente som ikke liker skjelett. Samira vil ta vekk skjelettet. Boken var gøy, rar og spennende.

Erdal Barneskole

morsom

Læreren begynte å snakke om skjelett på skolen. Alle barn hadde skjelett i kroppen sin. Plutselig ble alle til skjeletter. Samira og Frida var bestevenner, men da Frida ble til et skjelett, likte ikke Samira Frida lenger. Men så oppdaget Samira at hun også var et skjelett.
I spisetiden på skolen klarte ingen av barna å spise. Alt rant rett igjennom.
Samira ville ikke være skjelett lenger, så da moren hentet henne, lovet hun å hjelpe henne å bli vanlig igjen.
Neste dag snakket læreren om kjøtt på skolen. Hva tror dere skjedde da?
Denne boken likte elevene godt. De synes det var morsomt at elevene ble til skjeletter.
Hilsen 2b Erdal Barneskole

Sanne skole

Spennende å høre om hvordan det er inni kroppen.
Fin og kul..
Litt skummel.
Engasjerende bok.

Løpsmark skole

sterk

Boken handler om Samira og Frida som er bestevenner. Læreren forteller om skjelett på skolen, og så blir alle til skjelett. Det er heldigvis ikke på ordentlig, men vi ser det på bildene. Når de skal lære om muskler, får alle skjelett muskler. Den var litt ekkel på grunn av alle bildene med skjelett og kjøtt.

Gulskogen skole

morsom spennende skummel overraskende, rar lærerik

Boka handler om Samira som ville bli kvitt skjelettet sitt. Frida er bestevennen til Samira.
Samira ser på alle barna i klassen som skjeletter, dette er bare syner.
Vi syns boka var morsom.
Mange i klassen anbefaler den.
Den var litt ekkel.
Den var grei.

Øren skole

morsom rar lærerik

Samira lærer om kroppen på skolen. Hun begynner å se alle skjelettene til barna i klassen. Mammaen skal hjelpe Samira. Da tar hun frem mye verktøy. Det liker ikke Samira. Det går heldigvis bra allikevel.

Boka passer godt til både gutter og jenter.

Bærums verk skole

morsom lærerik

Dette er en morsom bok som handler om kroppen, Samira og Frida. Samira får høre at kroppen hennes er full av skjelett på skolen, og det vil hun ikke ha noe av, det skal vekk! Mamma har imidlertid en plan om hvordan hun skal på Samira til å forstå at skjelettet er noe vi trenger for å leve….
Det er kjempegøyale tegninger i boka!

Drengsrud skole

morsom spennende skummel kjedelig overraskende, rar lærerik

Vi på 1.trinn synes boken er superduper morsom og spennende. Litt rar og litt sånn passe! Den beste historien jeg har hørt. Det var morsomt å se skjelettene, og når mammaen skulle ta ut skjelettet.

Jong skole

morsom lærerik

Samira får vite at vi har skjelett i kroppen. Dette synes hun er kjempeekkelt. Hun ser alle menneskene rundt seg som rskjelett og vil at mammaen skal ta det bort.
Vi synes at boka var morsom, særlig når Samira hadde godtatt at hun har skjelett og læreren fortalte at vi har muskler…

Stiftelsen tromsø international school

Det var ekkelt med skjelettene og musklene. Det var også morsomt. Det var veldig rart at Samira ville ta bort skjelettet. Det var litt skummelt.

Bryne skule

Boka om Samira var kjekk, morosam og litt skummel. Me på 1.trinn lærte at alle har sjelett og musklar i kroppen, og at me treng dette. Boka hadde fine bileter, noko me har som kriterium for at ei bok skal vera bra. Me kan absolutt anbefale denne boka!

Sortland barneskole

Ei fin bok som alle elevene i 2. klassen likte godt. Vi anbefaler den!

Lilleborg skole

Samira og kroppen innvendig.

Tolga skole

Boka var litt trist fordi Samira ikke vil ha skjelett i kroppen. Den var kjempemorsom fordi Samira sitt skjelett ble litt koko. Boka var morsom, og vi likte å se skjelette og musklene. Litt morsom og skummel fordi mammaen til Samira ville ta ut skjelettet til Samira. Artig å lære om kroppen!

Os skole

Boka handler om Samira som synes det var skummelt å finne ut at hun hadde et skjelett. Boka var annerledes, spennende og rar.

Kjelsås skole

Samira synes det er ekkelt å ha skjelett. Hun vil ikke ha skjelett. Men alle blir skjelettaktige.
2F på Kjelsås skole synes boken er litt ekkel, med skjelett og muskler. Men boken er morsom og gøyal. Det var morsomt at de blir skjelett. Det var fint og spennende å se litt inni kroppen. Fine tegninger. Det var gøy fordi at Samira ikke likte skjeletter, men blir mer modig etter hvert sammen med venninnen Frida. Vi likte at ansiktene så ut som blomster med musklene på slutten av boka. Det var en kuul bok.
Vi liker tegningene. Vi la sammen alle terningkastene i klassen, og fikk et gjennomsnittsterningkast på 4,5.
Vi likte forfatteren som leste for oss på Cappelen.

Lone skule

Fortellingen om Samira og skjelettene var rar, gøy og kul. Vi likte bildene i boken. Vi har lært at skjelettet er viktig, og vi har lært at vi har muskler i ansiktet. Boken handler om Samira som ikke likte at vi har skjelett i kroppen, men til slutt lærer hun at det ikke er farlig.