Klasseaktiviteter

Refleksløype

Les innledningen til Rivertongåten av Jørn Lier Horst. (Her gjennomfører karakterene en refleksløype.) Avslutt løypa med høytlesing rundt bålet.

Les mer

Kims lek

Finn gjenstander fra boken dere leser høyt i klassen, og legg de utover et bord. La elevene få se på gjenstandene i ca ett minutt, før du skjuler dem med en duk. Det er om å gjøre å huske flest.

Les mer

Ursus sover

«Bjørnen» ligger i midten mens de andre barna holder hverandre i hendene og går rundt «den» mens de synger «Bjørnen sover».

Les mer

Bokkarneval

Elevene kler seg ut som karakterer fra en bok. Dette kan gjøres enkelt. Ofte er det ikke mer enn et par rekvisitter som skal til for å «bli en karakter».

Les mer

Ting fra bok

Elevene skal ta med en ting hjemmefra som representerer en bok. Det kan være boka klassen leser eller en bok eleven har lest hjemme. Eleven forteller om tingen og om boka og hvorfor akkurat denne tingen representerer boka.

Les mer

Gjettelek

En elev tenker på en karakter fra en bok som klassen har lest sammen. Eleven skal forsøke å beskrive personen ved hjelp av en og en setning uten å røpe navnet.

Les mer

Mimelek

En elev trekker en lapp hvor læreren har skrevet navnet på karakterer fra bøker som klassen kjenner. (Evt. læreren hvisker navnet på karakteren i øret på eleven.) Eleven skal prøve å få klassen til å forstå hvilke karakter han/hun er gjennom å mime.

Les mer

Forfatterspirer

La barna fortelle teksten. Skjul teksten i en bildebok og la elevene foreslå tekst. Skriv ny tekst til boka sammen med elevene.

Les mer

Anmelderdyr

Skriv ut dyr som elevene kan fargelegge og skrive enten en positiv eller negativ bokanmeldelse.

Les mer

Diplom

Skriv ut et diplom som du kan dele ut til de flinke elevene dine.

Les mer

Hangman

Tenk på et ord. Tegn en strek for hver bokstav i ordet.

Les mer

Tegneseriemal

Dere kan velge mellom en stående og en liggende tegneseriemal som dere kan dele ut til elevene.

Les mer

Filtdyr

Vi har laget mønster på A3 av dyrene slik at elevene kan sy sine egne filtdyr. 

Les mer

Dyrequiz

Hva har dere lært om dyrene i Leseskogen? Ta quizen vår.

Les mer

Lesekort

Her kan elevene skrive ned hvilke bøker de har lest og krysse av om de likte boken eller ikke.

Les mer

Skogens dyr

Skriv ut dyrene i Leseskogen. PDF er i A3 format. Du kan også skrive ut dyrene uten farger og la elevene fargelegge selv.

Les mer

Skogens dyr samlet

  Alle dyrene samlet på to ark. Arkene kan skrives ut og deles ut til elevene, som kan klippe ut dyrene og lime dem inn på et tegneark, tegne ansikter, fargelegge dem og tegne bakgrunn. Alle dyrene små

Les mer

Dyrelort

Å se dyrene i Leseskogen kan være vanskelig. Men å finne sport etter dem er lettere. Hvilke av dyrene i Leseskogen bor nær skolen din?

Les mer

Hva spiste Lepus?

  Finner dere en harelort eller en lort fra en annen planteeter, kan dere plante den og se hva dyret har spist.

Les mer

Dyre-uro

Lag en uro med dyrene i Leseskogen til å henge opp i klasserommet.

Les mer