MustelaTilbake til Mustela bøker

Ragnar Aalbu

ISBN 9788202488284 Cappelen Damm Illustratør: Ragnar Aalbu

Bildebøker

Krokodille i treet

Lagt inn av Troels | 8 i leselisten

En fortelling om en rød, liten krokodille i et høyt tre.

Den lille, røde krokodillen er ute på tur i tåka – krokodillen elsker tåke, og dette er en virkelig tåkete dag! Men plutselig blir han skremt av noe som likner en ulv, og vips så sitter den lille krokodillen høyt oppe i et høyt tre.

Til tross for det enkle og umiddelbare har denne bildeboka et drømmende, allegorisk plan som gjør den mulig å lese som en fortelling om tilhørighet og fremmedgjorthet. Men på det konkrete, jordnære planet handler det mest om å komme seg velberget ut av en knipe.

Redsel undring

Ådland skole

Boka handlar om ein krokodille som trur at han ser ein ulv. Han klatra opp i eit tre og fekk seg ikkje ned att. Dette var ei morosam, litt trist og kjekk bok.

Åkra skole

morsom spennende rar overraskende,

Det var ein krokodille som var redd ulven. Han klatra opp i eit tre. Han våget ikkje å klatra ned. Krokodillen fant pinner som han kunne lage ein stige med. Så kom fuglen som eigde reiret. Han skubba krokodillen ned. Så kom ulven, og då klatra krokodillen opp i treet igjen. Slutt 👍

Vesterdalen

morsom spennende overraskende, rar

Boka handler om ei krokodille som klatra opp i et tre fordi han så en ulv. Han klarte ikke å komme ned igjen. Han fant et reir, men ørna dytta krokodilla ned.
det var gøy når krokodilla ble redd når han datt ne. Han så en ulv og da klatra han opp i treet igjen. vi likte boka godt.

Bærums verk skole

spennende skummel

Boken handler om en krokodille som er ute og går tur i skogen. Der blir det etterhvert tåke, og i det krokodillen syns den ser en ulv, blir den redd og klatrer opp i et høyt tre. Dette byr på mange utfordringer for en liten krokodille…..
Boken er både spennende, morsom og litt skummel.
Den passer for alle, fordi den har mange fine bilder og lite tekst på hver side.

Øren skole

morsom overraskende, rar

Boka handler om en liten krokodille som klatrer opp i treet fordi han var redd. Han vet ikke hvordan han skal komme seg ned igjen.
Boka var morsom fordi krokodiller egentlig ikke kan klatre opp i trær. Boka var illustrert med fine, fargerike og morsomme bilder

Løpsmark skole

morsom

Den handler om en krokodille som aldri hadde klatret i et tre, men så ble den redd i tåkeskogen og klatret opp. Der satt den lenge, men så klarte den å klatre ned igjen….

Jong

morsom spennende trist lærerik

Den var litt trist, men morsom på slutten. Krokodillen var søt. Det var morsomt at krokodillen falt på ulven og trodde det var en tue. Også var det morsomt at krokodillen sa at fuglen var en høne. Og når ulven ville ta krokodillen. Vi synes at andre barn burde lese boken fordi den var så morsom. Boken får fem stjerner!