LynxTilbake til Lynx bøker

Lisa Aisato

ISBN 9788205399204 Gyldendal Illustratør: Lisa Aisato

Bildebøker Bokmål

Odd er et egg

Lagt inn av kristin | 13 i leselisten

Tenk deg at hodet ditt er et egg. Som kan knuse når som helst. Hvordan tror du gymtimene med ballspill hadde vært da? Hvordan tror du en tur i kongleskogen hadde føltes? Eller en sykkeltur i den farlige trafikken? Ikke noe særlig, nei.

Alt dette vet Odd, for hodet hans er nemlig et egg. Hver morgen pakker han det inn med håndklær og tevarmere så det ikke skal knuse. Gymtimene holder han seg unna, og i skogen går han med kongleparaply.

Men så møter Odd Gunn. Hun er ikke redd for noenting, nesten. Men hvorfor går hun omkring i den rare bie-drakten? Og hvorfor forsvinner hun så plutselig? Og viktigst av alt: vil hun ta i mot den fine honningkrukken Odd har kjøpt til henne?

 

Annerledes bokmål Forelskelse Morsom Redsel Trist

Lillemoen skole

Boka handler om Odd som er et egg. Odd møter en bie som heter Gunn. Odd prøver å finne igjen Gunn og tar med seg en krukke honning. Boken er bra, det var fine bilder, og boken handler om forelskelse. Boken var veldig fin fordi den handlet om vennskap. Vi anbefaler boken til de som liker fine bilder, og de som liker å lese fine historier om vennskap. Terningkast 2/3. Litt kjedelig, litt trist, litt rar og litt koselig.

Odda Barneskole

morsom trist vakker rar

Odd kan ikke leke som andre barn. Hodet hans er nemlig et egg. Mens de andre barna sykler og løper, er Odd livredd for at hodet skal knuses.Odd blir forelsket. De varme følelsene gjør egget hardkokt, og Odd kan gjøre alt det som andre barn kan!

Lesjaskog skule

Boka handlar om Odd som er eit egg. Men korleis skal eit egg klare seg på skulen og i skogen? Odd er veldig redd for alt som kan skje med hovudet hans. Men så møter han Gunn og blir forelska! Da skjer det noko med hovudet hans! Når Odd dett ned frå sykkelen sin, får vi sjå om det går bra å dette når ein er eit egg!

2.klasse ved Lesjaskog Skule likte boka veldig godt! Den var morosam og kul!

Fjellfoten

Odd er redd for hodet sitt fordi han tror han skal dø vist hodet knuser. Hodet til Odd er et egg. Odd hadde ingen venner å leke med, men så fant han en bie, hun het Gunn.

Vi syns boken var fin fordi han traff en venn og at hodet ikke ble knust. Den var spennende fordi vi ventet på at hodet skulle knuses.
Det var synd på Odd fordi han ikke hadde noen venner.
Vi anbefaler å lese den!

Lura skole

Vi syns boken var bra fordi Odd fikk en venn. Det var kjekke bilder i boken. Det var kjekt at Gunn og Odd lekte sammen. Det var leit at Odd falt men godt at han ikke knuste hodet sitt. Andre burde lese denne boken fordi den var bra.

Lone skule

Odd er redd for hodet sitt, fordi han er redd for at hodet skal knuse. Hvis hodet til Odd knuser tror han at han kommer til å dø. Selv om Odd falt ned fra sykkelen knuste ikke hodet hans. Hodet var blitt kokt når Odd ble forelsket.
Det er en bok som handler om kjærlighet og venner. Den var både trist, gøy og morsom. Dette er en bok vi anbefaler andre å lese!

Kjelsås skole

Dette var en spennende bok, og vi var redde for at hodet til Odd skulle bli knust!
Det var gøy at mammaen til Odd var en høne, og vi synes Odd så veldig morsom ut. Det var fint at han møtte bien og at han fikk en venn etter hvert. Vi var redde for hva som skulle skje da honningkrukka falt! Kom den til knuse hodet hans?

Vi likte godt at han ble modig til slutt.