Sciurus

Hei jeg heter Sciurus, og jeg er et ekorn. Jeg liker å lese dikt, rim og regler.

Hjemme hos Sciurus

Hei!

Jeg er et ekorn som heter Sciurus. Jeg flyttet inn i Leseskogen nå i høst og fikk da fire nye venner. De heter Ursus, Lupus, Gulo og Lynx. Kjenner du dem?

Det er viktig å presentere seg skikkelig, sa mamma da jeg flyttet hjemmefra. Så nå skal jeg fortelle litt om meg selv.

Jeg heter Sciurus og er en gnager. Jeg liker meg aller best oppe i trærne. Livretten min er nøtter og kongler, men jeg liker godt å gnage på røtter og frø også. Om våren spiser jeg knoppene som vokser på treet som jeg bor i. Vi ekorn bygger som regel hus i trær, slik som jeg har gjort. Jeg har bygget hus høyt oppe i et tre her i Leseskogen. Kan du gjette hva familien min heter? Den heter ekornfamilien! Vi i ekornfamilien bor i skoger over hele landet og i hele Europa og i Nord-Asia.

Jeg pleier å hoppe rundt fra tre til tre. Noen ganger hopper jeg rundt på bakken også, men da må jeg passe meg for reven. Jeg hopper mest om morgenen og om kvelden. Da leker jeg og samler mat. Midt på dagen liker jeg meg best inne i huset mitt. Da er det nemlig mange fugler i trærne og noen av dem spiser ekorn. Hvis det er dårlig vær kan jeg være inne i huset mitt flere dager i strekk. Jeg har et lite lager med nøtter og kongler, slik at jeg ikke sulter. Og så har jeg mange fine bøker jeg kan lese i, så jeg kjeder meg aldri.

Jeg og tvillingbroren min ble født på sommeren. Men jeg har søsken som er født på våren også. Ekornmammaer kan nemlig få flere kull med unger på et år. Mamma har fortalt at da jeg ble født, kunne jeg ikke se noen ting. Jeg åpnet nemlig ikke øynene før jeg var to uker gammel. Det er visst helt vanlig for oss ekorn.

Jeg er veldig glad for at jeg allerede har fått fire nye venner. Men jeg ønsker meg enda flere. Vil du også være vennen min?