Ursus

- Hei, jeg heter Ursus. Jeg er en brunbjørn som liker å lese om vennskap og kjærlighet. Jeg liker også å lese morsomme bøker og eventyr.

Hjemme hos Ursus

Jeg heter Ursus og er en brunbjørn.

Det finnes åtte forskjellige bjørnefamilier i verden. Min familie kalles brunbjørner. Jeg har slektninger i både i Europa, Nord-Amerika og Asia. Her i Europa er brunbjørnene de største og sterkeste rovdyrene som finnes.

Det at vi er rovdyr betyr at vi spiser andre dyr. Hvis jeg får tak i en elg eller et reinsdyr, spiser jeg det gjerne. Men ikke vær redd, jeg spiser ikke vennene mine.  For det meste spiser jeg bær og planter som jeg finner i skogen, uansett. Maur er også godt. Nam!

Jeg er født på vinteren en gang i januar eller februar mens mamma lå i hi. Da var jeg liten, ikke større enn et marsvin. Bjørnemammaer kan få fire unger på en gang, men mammaen min fikk bare meg.

Du må ikke tro at du klarer å løpe fra meg. Jeg løper nemlig veldig fort, spesielt på kortere strekninger. Hvis jeg og verdens raskeste menneske skulle løpe 100-meter, hadde jeg garantert vunnet.

Vi bjørner pleier i grunn ikke å interessere oss for mennesker.

Bjørner pleier ikke å ha bestevenner heller. Sånn sett er jeg litt spesiell. Jeg har nemlig hele tre bestevenner. De heter Lupus, Lynx og Guli. Har du møtt dem?