LynxTilbake til Lynx bøker

Gaute Heivoll

ISBN 9788202477035

Bildebøker Bokmål

Det svarte pianoet

Lagt inn av Håvik skole

Boka handler om et piano. Det var noen som flyttet inn i et nytt hus. Når gutten spilte på pianoet snødde det. Det var fotspor til døra og det var hull i døra der pianoet hadde stått. Det var også vanndammer på gulvet. Det var noen som hadde tatt pianoet. Mannen som bodde i huset før ville ha pianoet tilbake. Gutten fikk en nøkkel. Når mannen spilte på pianoet kom det hvite toner. Når gutten spilte på pianoet kom det svarte toner.

Annerledes Flytte Følelser

Bærums verk skole

spennende skummel rar

Boken handler om Ask og mamma som har flyttet inn i et nytt hus. På rommet til Ask står det et svart piano, som er låst. Ask finner etter hvert nøkkelen, og magiske ting begynner å skje når han spiller på pianoet. Ask vet ikke om han liker pianoet eller ikke….
En dag dukker tre menn opp, og pianoet er borte….hva har skjedd?
Boka er litt rar, og noe er vanskelig å forstå. Noen syns den var litt magisk, spennende og skummel. Bildene var veldig mørke, og spesielle.
Boka passer for litt eldre barn, syns vi.

Jong skole

kjedelig vakker spennende morsom overraskende, rar

Ask og mammaen flytter inn i et nytt hus. Ask vil ikke bo der. Han får velge et rom og velger et som har et stort, svart, blankt piano. Han finner nøkkelen og begynner å spille. En dag er pianoet borte.
Noen av oss synes boka var kjedelig. Andre likte den godt. Den var litt rar og hadde fine bilder.

Øren skole

spennende overraskende, rar

Det er delte meninger om boka. Noen likte den godt. De syntes den var spennende og overraskende. Noen likte den ikke. De syntes den ble for kjedelig og ønsket seg enda mer spenning.

Håvik skole

spennende overraskende, rar

Klassen hadde delte meninger om boka. Noen syns den var gøy. Noen syns den var rar og litt kjedelig fordi det ikke var så mye som skjedde – det meste handlet om pianoet. Noen skulle ønske den handlet om andre ting også. Vi la merke til at boka hadde litt lite tekst og bildene var kjempefine men litt skumle. Bildene passet godt til teksten.