LynxTilbake til Lynx bøker

Alice Lima de Faria

ISBN 9788202453411 Cappelen Damm Illustratør: Alice Lima de Faria

Bildebøker

Det var ikke jeg! sa Robinhund

Lagt inn av Troels

Det er godt å ha en storebror som er så stor at han bruker størrelse 78 i sko og som forstår alt. I hvert fall når man er den som alltid får skylda for alt galt som skjer. Og spesielt når man er helt uskyldig. Eller? Alle tror alltid at det er Robinhunds feil når noe går galt i barnehagen. Men det er ikke sant! Det var ikke Robinhund som sølte melken utover bordet. Eller sparket ballen knallhardt i magen på Uffle. Det bare ble sånn. Å bli beskyldt og få skjenn for noe man ikke har gjort, eller noe man i hvert fall ikke mente å gjøre, er aldri godt. Det var ikke jeg! sa Robinhund er en varm bildebok de aller fleste barn vil kjenne seg igjen i. Fortellingen beskriver Robinhunds oppfatning av virkeligheten, uten å ta hensyn til voksnes fornuft og korrigeringer.

Hverdagsdrama krangling

Håvik skole

morsom spennende trist overraskende,

Boka var gøy når Robinhund gav fart på husken. Det var rart fordi Robinhund sa at han ikke gjorde det han gjorde. Han løy på en måte, men det var kanskje fordi han var redd for at storebror også skulle kjefte. Det var overraskende fordi vi aldri hadde lest den før. Bildene var i overraskende farger.

Svortland skule

morsom spennende vakker sterk overraskende, lærerik

Robinhund skal i barnehagen, men har ikkje lyst. Han synst at alle var dumme. Robinhund får skulda får mykje han gjer, utan at det var med vilje.
Elevane synst at boka var gøy, kjekk, fin, morosam.