UrsusTilbake til Ursus bøker

Roald Dahl

ISBN 9788205479692 Gyldendal Illustratør: Quentin Blake

Bokmål Klassiker

Charlie og sjokoladefabrikken

Lagt inn av Marie

Historien om verdens mest berømte sjokoladefabrikk. Charlie Bucket lengter fortvilet etter å spise noe mer enn kål og kålsuppe. Men enda mer ønsker han å komme inn i Wonkas enorme sjokoladefabrikk. Nå har Willy Wonka, den fenomenaleste sjokoladefabrikant i verden, gjemt fem gullbilletter i hans superdeilige sjokolader. Bare fem vinnere får bli med inn bak den store jernporten. Vil en av dem være Charlie? Hva skjer egentlig i sjokoladefabrikken til den oppfinnsomme Willy Wonka? Hva hender når barna møter de ukjente fabrikkarbeiderne som kaster bitte små skygger på vinduene og snakker på rim? Hva hender når barna – det ene etter det andre – ikke gjør som Willy Wonka sier?

Familie Magi Morsom

Ostereidet Barneskule

morsom spennende overraskende, rar lærerik

Boka var gøy. Det var morsomt med Violet som tygde tyggis heile tida. Det var spennande når Augustus satt fast i røret, kom røret til å sprekke? Veruca var veldig bortskjemt, ho vart sur då ho ikkje fekk eit ekorn. Det var spennande når ekorna angreip ho. Det var overraskande at bestefar Joe hoppa ut av senga då Charlie fant billetten.
Boka var spennande og anbefaler alle å lese den.

Håvik skole

morsom spennende overraskende, rar

Vi syns den var morsom fordi det skjedde så mange rare ting med barna som fikk komme inn på Willy Wonkas fabrikk. Vi syns den var spennende fordi Willy Wonka skalv og var så gira. Vi syns det var spennende når Mike Teve gikk inn i fjernsynet. Kom han ut igjen? Vi syns den var overraskende fordi vi aldri visste hva som skjedde og fordi det var så mange spennende knapper i heisen.