UrsusTilbake til Ursus bøker

Shel Silverstein

ISBN 9788293335023 Figenschou Oversetter: Siri Nilsen

Bildebøker Bokmål

Det gavmilde treet

Lagt inn av Vibeke | 12 i leselisten

«Det var en gang et tre … og hun elsket en liten gutt.» Slik begynner denne uforglemmelige historien vakkert skrevet og illustrert av Shel Silverstein, og strålende gjenfortalt på norsk av visesanger Siri Nilsen. Hver dag kommer gutten til treet for å spise eplene hennes, svinge seg fra grenene eller klatre opp stammen hennes … Og treet er lykkelig. Men ettersom gutten blir eldre, begynner han å ønske seg mer fra treet, og treet gir og gir. Dette er en historie som handler om uforbeholden kjærlighet, gaven ved å kunne gi og evnen til å kunne akseptere andres feil og urimelige adferd.

Undervisningsopplegget er laget av Kathrine Wegge, som har lang erfaring som lærer og skoleleder. Gjengitt med tillatelse av Figenschou forlag.

Last ned undervisningsopplegg

Kjærlighet

Stokmarknes skole

overraskende,

Jeg likte å lese det gavmilde treet. en gutt var glad i treet. han skrev på det. han saget greinene for å bygge seg et hus. saget treet for å bygge ett hus.

Stokmarknes skole

rar

Det gavmilde treet .
Navnet mitt er Trym og jeg går i klasse 2b.
Boka handler om et tre som gir mange epler. Gutten spiser mange av eplene.

Bryne skule

Ein elev i 1. klasse sa at dette var den kjekkaste boka i verda. Ho var rågilde. Dei likte at illustrasjonane var svarte og kvite. Framsida var innbydande med fine fargar som gav dei lyst til å lesa boka. Det var ei fin historie kor treet gav alt ho hadde. Boka var også lærerik. Dei lærte kva nytte me har av treet, om husbygging og laging av båt osv. Boka kan anbefalast til alle. Rågilde!!

Kjelsås skole

Boka handler mye om vennskap og kjærlighet. Den var veldig fin, synes
2. klasse. "Jeg gir den en sekser i terningskast", sa èn av elevene.

I begynnelsen gir treet og gutten hverandre mye kjærlighet. Etter hvert må treet tåle mye, for gutten er ikke like hyggelig hele tiden.
Boka har morsomme illustrasjoner og det er fint at treet kan snakke!