UrsusTilbake til Ursus bøker

Bjørn Arild Ersland

ISBN 9788202454791 Cappelen Damm Illustratør: Lene Ask

Bildebøker Bokmål Nye utgivelser

Naboen er en heks

Lagt inn av Marie | 2 i leselisten

Naboen er over hundre år gammel og likner en inntørket drue. Hun heter frøken Pollestad og jobber som heks. Tryller med ting langs veien. Får bilene til å stoppe. Lar løvet fly fra greinene. Bare jeg vet at naboen er en heks, derfor må jeg spionere på hennes med kikkerten min mens jeg skjuler meg i usynlighetskappa mi. Overalt leter heksa etter ting til suppa si. Den har snart kokt i over hundre år nå. Det lukter kokt tiger i hele trappeoppgangen vår. Den som drikker den suppa er dødsens. Da skjer noe grusomt, jeg bare vet det. Det må aldri, aldri skje.

Spennende

Borge

Handler om en gammel dame som er en heks.
Hun samler alt mulig til hekse-suppa si.
Alle synes hun er skummel.

Grinde skule

Boka var spennende. Boka var gøy. Heksa var snill.

Tolga skole

Spennede bok om jenta som tror at naboen er en heks. Jenta spionerer på naboen, og ekstra spennende blir det når hun må hjem til naboen og får servert kakao. Vi syns det var mange fine bilder som vi kunne se på og snakke om. Spennende!

Svarholt skole

"Jeg-personen" tror naboen er en heks. Hun spionerer på naboen, og ser mange "skumle" ting som skjer der naboen går. Naboen ber henne om hjelp, og hun blir invitert inn til nabokona. Der får hun servert kakao, som hun er redd for å drikke. Nabokona har noe til henne…

Kjelsås skole

Klassene 2D og 2F leste boken sammen i spisingen. Boken er magisk, spennende, fin, morsom, kjempekul, men også litt skummel og litt merkelig. Kule bilder i boken.
Det var en spennende bok, og den ble spennende lest for oss.
To av elevene mente boken var kjedelig, fire mente den var ok, og 27 ga den terningkast 6. Vi er ikke sikre på om vi ville ha likt heksesuppen. Vi lurer veldig på hva som skjer med feiekosten og Frida. Vi tenker på alle de kule tingene hun kan gjøre med feiekosten.

Kjelsås Skole

Boka handler om en jente som heter Frida. Hun tror at nabodama er en heks. Hun koker suppe og putter oppi masse rart, som for eksempel hoggormhjerte, bananskall og hestemaur. Tror du at nabodama er en heks?

Klasse 2B på Kjelsås skolen syns at boka var kul, morsom, spennende og fin. Et tips fra 2B – les boka med forskjellige stemmer.