Ny leseaksjon skal øke lesegleden

Helfigur-Buro

 

Onsdag 2. september kl. 10.20 lanserer Foreningen !les Leseskogen, en helt ny leseaksjon for 1. og 2. trinn. Statsråd Torbjørn Røe Isaksen leser og snakker om gleden ved litteratur for en 1. klasse på Lilleborg skole i Oslo. Og et av dyrene fra leseskogen kommer på besøk.

– Med Leseskogen skal vi gi elever gode leseopplevelser, lærere verktøy for å jobbe med lesing og litteratur, og foreldre kunnskap om bøker og høytlesing. Interessen så langt er veldig god med over 30 000 påmeldte elever, sier daglig leder i Foreningen !les, Wanda Voldner.

På leseskogen.no får elevene møte et univers der skogens dyr leser og anbefaler bøker. Både barna, foreldre og lære vil få fortløpende tips til bøker som egner seg for høytlesing. Lærere får også forslag til hvordan de kan arbeide med litteratur i klasserommene og undervisningsopplegg knyttet til flere av bøkene som anbefales. Foreldre vil på sin side finne råd til hvordan de kan gjennomføre høytlesing uavhengig av barnets ferdigheter og interesse for lesing.

– For at barn skal få et positivt forhold til litteratur, er det viktig å starte tidlig. Barn som blir lest høyt for har mye større sjanse for å bli glade i å lese enn barn som ikke blir det. Vi vet også at mange barn starter på skolen uten å ha opplevd gleden ved å lese en bok. Gjennom Leseskogen vil barna få en inngang til litteraturen som er både spennende, morsom og lærerik, sier Voldner.

Velkommen til Leseskogen og til skolestart!

Leseskogen er en ny leseaksjon for 1. og 2. klasse. Her er det skogens dyr som anbefaler bøker. Klikk på dyra og se hvilke bøker de leser.

Vi oppfordrer til aktiv bruk av skolebibliotek og bibliotek!

Påmelding
Er du lærer? Meld på klassen her.

Lærere som har meldt seg på innen mandag 17. august, har mottatt en e-post med informasjon til hvordan man logger seg inn på siden. Alle har mottatt brukernavn og passord og en lenke til logg-inn-siden.

Legge ut klassens boktips
Er du lærer og vil legge inn et boktips? Logg deg inn, gå inn på klassens side og klikk på «Registrer en ny bok». Her kan klassen velge hvilket dyr som skal anbefale boken, og dere kan legge inn en anmeldelse av hvordan denne boken har fungert i klassen. Hvis boken ikke allerede ligger ute, er det fint med en kort presentasjon av hva den handler om aller først.