Intervju med forfatteren

 

Foto: Nils Johansen

Eldrid Johansen er en forfatter fra Oslo. Hun er også sanger og skuespiller.

Eldrid har skrevet mange spennende bøker for barn. Her ser du noen av bøkene hun har skrevet. Og under kan du lese et intervju med Eldrid.

 

 

Hvilket dyr i Leseskogen ville du vært?

– Gulo eller Ursus! Jeg er veldig glad i å skrive både om spenning og om kjærlighet og vennskap.

­

Hvis du skulle gå deg vill i Leseskogen, hvem ville du hatt med deg? 

– Kan jeg velge flere enn en? Jeg ville nemlig tatt med meg familien min. Sammen tror jeg vi kunne fått det ganske hyggelig, i hvert fall hvis vi var godt forberedt og hadde med telt, soveposer, mat og en god bok! Og så tror jeg at hvis alle tenkte lurt, på hver sin måte, så hadde vi klart å finne veien ut av skogen igjen …

 

Har du et kjæledyr?

– Nei, men vi hadde en familiehund da jeg var ungdom: Den hvite Golden retrieveren Hjalmar. Hjalmar døde for lenge siden, men lever fortsatt i de seks bøkene jeg har skrevet med han som inspirasjon. I disse bøkene er Hjalmar og lillebroren min Bjørnar hovedpersoner.

 

Hva liker du best ved å skrive?

– At jeg kan finne på hva jeg vil, og dermed bestemme alt selv. Og så digger jeg at det vokser fram personer og situasjoner som for meg virker helt ekte og levende, selv om det egentlig bare er noe tull jeg har funnet på oppi hodet mitt.

 

Hvorfor ville du bli forfatter?

– Fordi jeg elsker å finne på, og drømme meg bort. Dessuten liker jeg veldig godt gode historier som jeg kan leve meg inn i. Det føles som om historiene er fulle av nye venner og opplevelser, og gjør rett og slett livet mitt rikere.

 

Hva likte du best å lese da du gikk i 1. – 2. klasse?

– Jeg har alltid elsket Astrid Lindgren, men vet ikke om jeg klarte å lese de tykke bøkene selv allerede da. Jeg var medlem av Bokklubbens barn, så nye bøker datt jevnlig ned i postkassa mi.

 

Har du noen boktips?

– Jeg liker veldig godt billedbøkene til Kaia Dahle Nyhus, spesielt Hun som kalles søster og den fantastiske Verden sa ja. Camilla Kuhn skriver veldig morsomt, og jeg har ledd mye av for eksempel Lunda på rideskole. Også Bjørn Ousland, da. Både eventyrbøkene og fortellingene om Bisk.

 

Les historien «Bamsegrøsset» her.