Hilsen fra Grinde skule

Kjære alle sammen i Leseskogen!

2. klasse her på Grinde skule i Tysvær, vil gjerne få takke alle dyrene i Leseskogen for den flotte bokpremien vi fikk i forbindelse med tegnekonkurransen til høytlesningshistorien. Det var en stor overraskelse for oss, da vi fikk 44 bøker i posten av dere.

Vi er 27 elever i 2. klasse og vi er veldig glade i å låne bøker på skolebiblioteket, lese bøker, høre når lærerne leser og ikke minst når foreldrene våre leser for oss.

Veggavis

Klassen har laget sin egen Leseskog som veggavis. Her har vi tegnet og klippet ut de ulike dyrene til skogen. Dette var en aktivitet vi likte godt. Vi var med på å stemme inn dyrene vi ønsket oss til Leseskogen.

Veggavis

 

Illustrert framsider

Ettersom vi er så glad i å tegne i klassen vår, illustrerer vi framsider til bøker. På biblioteket har vi ofte utstillinger fra de fine framsidene. På den måten vil kanskje flere elever låne de kjekke bøkene vi leser.

Illustrert framsider

 

Bokmerker

6. klasse er fadderne våre. De er veldig flinke til å passe på oss og lære oss forskjellige ting. I høst lærte de oss å lage bokmerker. Det var kjempekjekt og så ble bokmerkene så stilige.

Bokmerker

 

Forfatterbesøk

I forbindelse med kommunens litteraturuke bLEST, hadde vi en ekte forfatter på besøk her på skolen vår. Forfatteren heter Anna R. Folkestad, og hun har skrevet bøkene om Unni og Gunni og Henrik And. Det var en stor opplevelse å få en forfatter og illustratør på besøk. Hun lærte oss hvordan vi kunne tegne Henrik And. Etter besøket ble vi inspirert til å skrive og illustrere våre egne bøker om Henrik And.

 

Skrive faktabøker

Siden vi er så glade i å skrive, så vi har laget flere bøker i ulike sjangre. I vinter har vi skrevet faktabøker om ulike dyr: rev, bjørn, ekorn og hare. Vi har skrevet og forklart hvor de ulike dyrene lever, hva de spiser og hvilke spor de lager. Vi måtte lese i naturfagsboka og i faktabøker, for å lære mer om dyra.

Skrive faktabøker

 

Bokmeldinger

Vi har også lært å skrive bokmeldinger. Det er veldig kjekt å anbefale bøker til hverandre. Alle elevene i klassen har valgt en bok fra bokpremien til leselekse. Deretter laget vi utstilling på biblioteket. Vi leste bokmeldingene høyt for de andre i klassen. Det synes vi var moro.

Bokmeldinger

 

Dette var en liten hilsen fra oss i 2. klasse på Grinde skule. Vi gleder oss til å følge med i Leseskogen og få nye spennende lesetips.

Hilsen

alle de 27 kjekke elevene i 2. klasse og kontaktlærerne Astrid og Ruth

 

Skoleåret 2015/2016