Sakprosa om dyr

Ulven Lupus liker best å lese faktabøker. Her er ulvens favorittbøker om andre dyr.

 

 

Bjørnen sover

Bjørn Arild Ersland

Illustrert av Per Dybvig

I Bjørnen sover går vi inn i blåbærskogen og får følge bjørnen gjennom et helt år, fra han våkner utsultet om våren til han legger seg mett og tjukk om vinteren. Samtidig får vi presentert alt det spennende forskerne vet om bjørner.

Visste du at du aldri må løpe vekk fra en bjørn? Løpingen kan få bjørnen til å tro at han skal fange deg, så bare gå helt sakte.

 

 

Dyras beste sjekketriks

Malin Hellebø

Illustrert av Camilla Kuhn

Visste du at edderkopper stepper når de skal sjarmere? Og at mohairgeita pynter seg med urin for å imponere?

Dyras beste sjekketriks tar for seg dyras paringsritual. Dette er en fasinerende og morsom bok om alle de rare metodene dyr har for å finne seg en make.

 

 

 

 

 

Virkelighetens monstre
Line Renslebråten

Man trenger ikke å lese eventyr for å finne monstre. Virkelighetens monstre samler de skumleste, ekleste og farligste dyrene fra denne verden for unge lesere.

Illustrasjonene er flotte og litt skumle, og boka har korte og presise tekster med akkurat passe mengde tenner, slim og gift.

 

 

 

 

Viss eg hadde hale

Mats Eldøen

Illustrert av Sindre Goksøyr

Denne boka gir en original tilnærming til formidling av fakta: boka handler om kva dyrene bruker de ulike kroppsdelene sine til.

Hvordan ville det vært viss vi hadde disse egenskapene selv?

Denne boka er full av både fakta og fantasi.

 

 

Under ein stein

Erna Osland

Illustrert av Inger Lise Belsvik

Under en stein handler om alle de små dyrene som lever livene sine under en stein. Denne boken er perfekt å ha med på tur.

 

 

Beveren Bjørk

Neha Naveen og Frank Rosell

Illustrert av Jenny Jordahl

I denne boka følger vi historien om beveren Bjørk og familien hennes som ble flyttet fra Telemark og Skottland. Hvordan går det med beverfamilien i et fremmed og nytt land? Boka gir spennende kunnskap om bevere og det de holder på med i naturen.

 

 

 

Fantastiske fakta om dyr

Maja Safstrõm

Oversatt av Guro Solberg

Visste du at sjiraffer kan slikke seg i ørene? Eller at otere holder hverandre i hendene når de skal sove? Fantastiske fakta om dyr presenterer smakebiter med morsomme fakta om små og store dyr.

 

 

 

Hvor gammel blir en tiger?

Bjørn Arild Ersland

Illustrert av Per Dybvik

Hvorfor lever ikke alt i naturen like lenge? Katten Pi er blitt 12 år, og dyrlegen mener at den er blitt en gammel dame. En 12 år gammel jente er fortsatt en barn. Hvorfor blir noen gamle mye raskere enn andre? Hvordan klarer en skilpadde å leve i 180 år? Bjørn Arild drar for å spørre forskerne om hvordan aldring foregår. Det gir filosofiske, interessante og lærerike svar om alder, sykdom, kjærlighet og død.