LynxTilbake til Lynx bøker

Kari Stai

ISBN 9788252190465 Samlaget Illustratør: Kari Stai

Bildebøker Nynorsk

Jakob og Neikob. Naboen

Lagt inn av Vibeke | 8 i leselisten

Ein dag ser Jakob og Neikob at dei har fått ein nabo. Jakob blir glad, medan Neikob blir svært skeptisk og byggjer eit høgt gjerde. Jakob byggjer ei bru, men så har vel også Jakob høyrt at ein ikkje skal snakke med framande? Då naboen plutseleg trekkjer gardina for, meiner Neikob at beviset er klart: Naboen har noko å skjule!

Hverdagsdrama Vennskap

Åkra skole

overraskende, morsom spennende

Jakob og Neikob får ein nabo. Dei vil ikkje bli kjend med naboen. Jakob og Neikob lagar eit bål og huset tar fyr. Naboen slukker brannen, og dei blir venner.

Gursken oppvekstsenter

morsom lærerik rar

Jakob og Neikob får ein nabo som dei ikkje veit noko om. Dei lurer trur at naboen er ein tjuv. Jakob har hørt om naboskap men Neikob er svært skeptisk.
Så finn dei ut at dei vil sove ute for å følgje med på kva naboen gjer. Dei tenner opp bål, men så må Neikob på do, og Jakob føreslår at dei kan låne doet til naboen. Dei går inn, men så kjenner dei at det luktar brent. Plutseleg kjem naboen springande ned trappa i brannuniform. Han spring ut, og sløkkjer brannen som har starta i huset til Jakob og Neikob fordi dei forlet bålet. Dei takkar naboen, og finn ut at det er bra å ha naboar.