SciurusTilbake til Sciurus bøker

Odd Nordstoga

ISBN 9788205468870 Gyldendal Illustratør: Rune Markhus

Bildebøker Nynorsk

Eg og Pontus går i land

Lagt inn av Vibeke | 1 i leselisten

Eg og Pontus på nytt eventyr! I denne boka kjem trubadurane frå første Eg og Pontus-bok til ein by der dei overraskande nok ikkje forfører innbyggarane med musikken sin. Dei blir nærast ikkje lagt merke til. Kanskje har det noko med at dei har kome til ein by der opp er ned, fram er tilbake og skrått går på tvers. Det er fullstendig kaos og ingen styring. Og Kaptein Snusk veit å utnytte det. Noko må gjerast, og det litt fort!

Dyr regler rim

kine.helmersen@notodden.kommune.no

morsom spennende kjedelig

Boka handler om en by. I denne byen er det en sjef som bare tenker på seg selv. Byen er i kaos. Ingen vet hva de skal gjøre. Alt er bare rot. En dag kom en jente til byen. Hun sang for dem. Da ble det forandringer.
2. klasse likte boka godt. Noen sytes den var litt vanskelig å forstå siden boka var nynorsk. Da kunne det bli litt kjedelig. De fleste likte at det var en god slutt og at historien var morsom og spennende. Bildene i boka var fine.

Svortland skule

morsom kjedelig spennende skummel trist

Forteljaren: Eg og katten hans Pontus kjem i land i ein by der alt er kaos. Dei får kontakt med ei jente som folka i byen høyrer på. Kaptein Snusk, som styrer byen, vil ha jenta vekk. Saman klarar jenta, Pontus og Eg å få orden i byen igjen. Deltajerte og fine bilete, kjekt at alt var på rim.
Boka var kjekk, løyen, koseleg, kul, kjekt at dei fiksa byen, byen vart finare og janta var fin. Nokre synst den var kjedeleg. Kaptein Snusk var kul.

Kjelsås skole

2c og 2f (36 elever) på Kjelsås skole har lest boken i spisetiden.
Boken handler om Eg og Pontus som er på reise over havet.
De kommer til en merkelig og rar by. Alle folkene i byen er som forhekset av Kaptein Snusk.
Vi likte boken veldig godt. Det var en morsom bok. Noen mente det var verdens beste bok. Den var veldig kul, med rare og fine bilder. Fortellingen var litt rar, men også spennende og fin. Superkul, superkul og superrar. Super bok.
Vi synes byen var rar først. Vi er glade for at ikke byen vår er slik.
Alle elevene skrev minst ett ord om boken på tavlen før de gikk ut til friminutt.
Til høytlesing kunne boken vært enda større. For oss ble bildene og detaljene alt for små, men vi likte bildene og detaljene. Elevene vil låne boken på biblioteket selv for å studere bildene enda bedre. Dette er en god bok å lese!!