Kapittel 2

Forfatterne av det andre kapittelet av høytlesingshistorien Mysteriet i Leseskogen heter Vilde og Simone.

Her kan dere få møte de to forfatterne og nederst på siden kan dere sende dem en tilbakemelding på kapitlet:

Vilde Kamfjord

(foto: Cecilie Owren)

Vilde

Hvis du skulle vært et dyr i Leseskogen, hvilket hadde du vært?

– Jeg ville vært Lupus fordi jeg også er en matglad ulv. Dessuten har jeg mange blå ting i huset mitt. Vegger, for eksempel. Jeg har også veldig god hørsel og luktesans, men jeg pleier ikke å bruke dem til å gjemme meg når det kommer noen for å skremme dem.

Hvis du skulle gått deg vill i Leseskogen, hvem ville du hatt med deg?

– Da ville jeg tatt med meg en gutt jeg kjenner som heter Hauk. Han er åtte år og veldig glad i å lese bøker. Da kunne vi lest sammen hele tiden.

Har du et kjæledyr?

– Ingen levende kjæledyr, for alle i familien er allergiske. Men vi har mange leke-kjæledyr!

Hva liker du best ved å skrive?

– Jeg liker aller best når jeg skriver om ting jeg ikke visste skulle skje. Når jeg liksom blir overrasket selv! Noen ganger er det både morsomt og veldig, veldig rart. Da kan jeg le høyt av det jeg selv har skrevet. Det er litt flaut.

Hvorfor vil du bli forfatter?

– Det vet jeg ikke om jeg kan svare ordentlig på. Det er liksom det eneste jeg alltid har hatt skikkelig, skikkelig, skikkelig lyst til å bli. Jeg har alltid vært glad i å lese, så det var kanskje det, da? At jeg liksom trivdes best inni bøkene. Jeg vet ikke! Jeg vet bare at jeg elsker å skrive og så håper jeg at jeg en dag skriver noe som noen andre har lyst til å lese. Da hadde jeg blitt glad.

Hva likte du best å lese når du gikk i 1. – 2. klasse?

– Jeg er jo veldig gammel, så jeg husker ikke helt presis hva jeg leste når, men jeg tror jeg leste aller mest om Mormor og de åtte ungene, Ole-Alexander Filibom-bom-bom og Aurora og de andre. Og Lotta i Bråkmakergata og Pippi og sånne ting. Og Albert Åberg, sikkert.

Har du noen boktips?

– JA! «Barbie-Nils og pistolproblemet» (Kari Tinnen). Og «Bestefar er en rev» (Trond Brænne). De er fine og blir enda finere hvis de voksne (enten lærere eller foreldre) gidder å lese høyt og så være med og snakke om hva de egentlig handler om. Da er det kjempemorsomt.

 

Portrett av Simone Thiis (003)

Simone

Hei. Jeg heter Simone Thiis. Jeg er 44 år og jobber som skuespiller og regissør. Jeg går på forfatterutdanning fordi jeg liker å skrive. Jeg har så mange historier jeg gjerne vil fortelle.

Hvis jeg skulle vært en av dyrene i dyreskogen ville jeg ha vært Lupus, den matglade ulven. Jeg liker himmelen sånn som hun. Ligge i gresset å se på himmelen er noe av det beste som fins. Og dessuten så liker jeg å ha det morsomt.

Hvis jeg skulle gått meg bort i leseskogen ville jeg hatt med meg Lynx. Jeg tror vi to kunne fått det veldig gøy sammen. Liker at hun er litt dramatisk og romantisk. Hun er også veldig glad i mat..

Hjemme hos meg har vi en katt. Den heter Cleopatra. Vi har ikke sterilisert den ennå for vi har så veldig lyst på kattunger. Datteren min elsker katter og det gjør vel i grunnen jeg også.

Jeg skriver ofte inn katter i historiene mine og leste masse bøker om katter da jeg var liten. Jeg leste også eventyr. Store eventyrbøker om prinser og prinsesser, troll og røvere.

Mitt yndlingseventyr var Rødhette og ulven. Og da jeg selv fikk barn leste jeg eventyr for dem. Så hvis du ikke har noe å lese en dag så kan jeg anbefale å ta fram eventyrbøkene fra hyllen. I eventyrene er det både spenning, romantikk og humor. Og veldig mange moderne barnebøker har brukt eventyrene som utgangspunkt for en ny historie også.

 

[gravityform id=»9″ title=»false» description=»false»]