Kapittel 3

Forfatterne av det tredje kapittelet av høytlesingshistorien Mysteriet i Leseskogen heter Daniel og Neda.

Her kan dere få møte de to forfatterne og nederst på siden kan dere sende dem en tilbakemelding på kapitlet:

timthumb, Daniel

Daniel

Hvis du skulle vært et dyr i Leseskogen, hvilket hadde du vært?

– Jeg ville valgt å være ekornet Sciurus. Et ekorn kan det jeg ikke kan, jeg er dårlig til å klatre og så er jeg redd for høyder. I Leseskogen skulle jeg klatret så høyt som bare det og hoppet fra tre til tre.

Hvis du skulle gått deg vill i Leseskogen, hvem ville du hatt med deg?

– Jeg kunne tenkt meg å ha med ulven Lupus. Jeg er litt redd for å møte noe skummelt i skogen. Og da vil jeg  ha med en som er litt tøffere enn meg og en som er god til å skremme. Og så kan jeg gjemme meg bak Lupus eller klatre opp i et tre.

Har du et kjæledyr?

– Jeg har et piggsvin i hagen og en flaggermus på loftet.

Hva liker du best ved å skrive?

– At jeg kan finne på hva jeg vil.

Hvorfor vil du bli forfatter?

Jeg liker å finne på fortellinger og tror at noen vil lese dem.

Hva likte du best å lese når du gikk i 1. – 2. klasse?

– Tegneserier. Jeg var ikke så god til å lese i 1.-2.klasse. Så da tittet jeg på bildene og fant på mine egne setninger.

Har du noen boktips?

Fortellingen om David og Goliat er spennende, du finner den i en barnebibel.

 

1902820_10154583667895372_6422134391364607097_n, neda

Neda

Hvis du skulle vært et dyr i Leseskogen, hvilket hadde du vært?

– Hvis jeg var et dyr i Leseskogen, så hadde jeg vært Mustela! Jeg har nemlig også en fargekodet bokhylle som jeg er veldig stolt av. Jeg er glad i naturen, og skriver mye på nynorsk – dessuten syns jeg det er viktig og fint å lese og skrive om sorg og andre vanskelige følelser.

Hvis du skulle gått deg vill i Leseskogen, hvem ville du hatt med deg?

– Jeg hadde hatt med meg Lynx. Hun virker som en hyggelig jente, og jeg tror vi har mye til felles. Kanskje vi kunne blitt gode venner mens vi lette oss frem i Leseskogen sammen!

Har du et kjæledyr?

– Nei, dessverre har jeg ikke et kjæledyr akkurat nå. Men jeg er veldig glad i nabo-katten vår som er oransje og mjauer høyt. Jeg har kalt han Sven, og Sven og jeg har blitt gode venner.

Hva liker du best ved å skrive?

– Det jeg liker best ved å skrive er å sette ord på alt jeg tenker på og tror på. Noen ganger skriver jeg ned ord som jeg ikke visste fantes i meg, og da blir jeg overrasket over meg selv. Plutselig har jeg en stor tro på at jeg alltid kan klare mer enn det jeg tror jeg klarer 🙂

Hvorfor vil du bli forfatter?

– Jeg vil bli forfatter fordi jeg vil skrive de ordene jeg trengte å lese som barn, men som jeg ikke fant. Jeg ønsker å skrive om hvordan det kan være å ha det vanskelig, å kjenne på smerte og sorg, og viktigheten av å føle seg forstått og sett. Jeg vil gi barn og unge troen på seg selv!

Hva likte du best å lese når du gikk i 1. – 2. klasse?

– Da jeg gikk i 1. og 2. klasse likte jeg veldig godt å lese alt som handlet om dyr, venner og skole! Jeg elsket å lese om situasjoner som jeg kjente meg igjen i. Jeg elsket faktabøker og var glad i alt med spenning og kjærlighet.

Har du noen boktips?

– Akkurat nå leser jeg Tonje Glimmerdal av Maria Parr, og jeg koser meg veldig!

 

[gravityform id=»14″ title=»false» description=»false» ajax=»true»]