Kapittel 6

Forfatterne av det sjette kapittelet av høytlesingshistorien Mysteriet i Leseskogen heter Tina og Kristin.

Her kan dere få møte de to forfatterne og nederst på siden kan dere sende dem en tilbakemelding på kapitlet:

TinaSoli_portrett_01

Tina

Hvis du skulle vært et dyr i Leseskogen, hvilket hadde du vært?

– Av alle dyrene i Leseskogen, tror jeg at jeg helst vil være Lupus. Jeg liker mye av de samme tingene som Lupus, spesielt å se på blomster og å ligge på bakken og stirre opp på himmelen. Men jeg har høydeskrekk, så jeg tror ikke jeg hadde passet som pilot. Jeg har også ganske bra luktesans og så liker jeg å ha det morsomt.

Hvis du skulle gått deg vill i Leseskogen, hvem ville du hatt med deg?

– Om jeg skulle gå meg vill i skogen, hadde jeg ønsket å ha med meg alle vennene fra Leseskogen. For da kunne vi først ha hatt en gøyal skogsfest med lek og lesestunder rundt bålet, og etterpå kunne vi ha brukt alles egenskaper for å finne hjem igjen.

Har du et kjæledyr?

– Ja, jeg har et veldig kosete kjæledyr som heter Nero. Han ligner på en ulv og noen ganger tror han selv at han er en ulv, men han er en hund. Han er en Alaskan Malamute som sover ute hele året. Han elsker snø og kaldt vær!

Hva liker du best ved å skrive?

– Det som er aller, aller best ved å skrive, er å kunne bruke fantasien! I fantasien og i bøkene kan nemlig ALT gå an; en ku kan fly, et tre kan snakke kinesisk og ei jente kan selvfølgelig trylle på seg føtter som bruker nummer 762 i sko. Det er gøy å finne på tullete og alvorlige historier som får meg til å både le høyt og gråte litt.

Hvorfor vil du bli forfatter?

– Jeg jobber som illustratør og har jobbet i mange år med å tegne andre forfatteres historier. Jeg vil gjerne bli forfatter slik at jeg kan skrive mine egne historier som jeg også kan tegne.

Hva likte du best å lese da du gikk i 1. – 2. klasse?

– Da jeg gikk i 1. – 2. klasse leste jeg mest Donald Duck. Ellers husker jeg at mamma og pappa leste mye høyt for meg. De beste bøkene de leste for meg var Ulvehunden av Jack London og Anne fra Bjørkely av Lucy Maud Montgomery. Begge bøkene ble skrevet for over 100 år siden og var pappas og mammas yndlingsbøker da de var barn, så jeg tror det var derfor jeg også likte dem så godt. Og så likte jeg bøkene til Anne-Cath. Vestly, da spesielt Mormor og de åtte ungene og Guro.

Har du noen boktips?

– Kattejenta av Veronika Erstad, illustrert av Bo Gaustad, Alle har en bakside av Anna Fiske, D for Tiger av Lene Ask, illustrert av Mari Kanstad Johnsen, Det var ikke jeg! sa Robinhund av Alice Bjerknes Lima de Faria og Jippi av Eli Hovdenak.

 

Kristin Linnesholm

Kristin

Hvis du skulle vært et dyr i Leseskogen, hvilket hadde du vært?

– Jeg ville nok helst vært Mustela, fordi jeg kjenner meg mest igjen i henne.

Hvis du skulle gått deg vill i Leseskogen, hvem ville du hatt med deg?

– Jeg ville hatt med meg Rey, fra den siste Star Wars-filmen. Hun er råtøff, og kan klare alt.

Har du et kjæledyr?

– Jeg vokste opp med hunder og katter hjemme, og var veldig ofte på bondegården til bestemor og bestefar. Der var det mange dyr, og jeg fikk gi navn til kalvene. Men akkurat nå holder det med en barnehageunge, høhøhø.

Hva liker du best ved å skrive?

– Jeg elsker å se hvordan en liten tanke kan vokse og bli en hel historie, hvis jeg bare stiller meg selv de rette spørsmålene, og slutter å tenke negativt.

Hvorfor vil du bli forfatter?

– Jeg tror ikke jeg har noe valg egentlig. Jeg må skrive. Hvis jeg ikke skriver, blir jeg trist og teit. Nå er jeg glad fordi jeg skriver hver dag.

Med andre ord: Dersom du føler deg trist og teit, kan det hende at du har noe inni deg som bør skrives. (Men husk, at mange ganger skriver man fordi man er glad og inspirert også, da!)

Hva likte du best å lese da du gikk i 1. – 2. klasse?

– Oi. Hm. Nå må jeg tenke litt..

Jeg likte veldig godt å lese om Albert Åberg, husker jeg. Og titte i bildebøker om all verdens fugler, dyr og insekter, og om de gamle pyramidene i Egypt, og vikinger og indianere og inkaer og sjørøvere.

Har du noen boktips?

– Ja! “Ruffen og den flyvende Hollender”. Til høytlesing, altså. Himmel og hav, for en bok.

 

[gravityform id=»24″ title=»false» description=»false» ajax=»true»]