Kapittel 7

Forfatterne av det siste kapittelet av høytlesingshistorien Mysteriet i Leseskogen heter Maria og Ketil.

Her kan dere få møte de to forfatterne og nederst på siden kan dere sende dem en tilbakemelding på kapitlet:

Maria-leseskogen

Maria

Hvis du skulle vært et dyr i Leseskogen, hvilket hadde du vært?

Jeg skulle gjerne vært Lepus, fordi jeg er glad i å lese fantasy, og liker fargen lilla. Men jeg er ikke så ryddig av meg og er veldig distré, så kanskje det egentlig er Sciurus jeg ligner mest på, haha!

Hvis du skulle gått deg vill i Leseskogen, hvem ville du hatt med deg?

Jeg ville hatt med meg Mustela. Siden hun leser mye om natur, vet hun kanskje hvordan man overlever i skogen. Dessuten liker jeg å lære nye ting, og Mustela kan sikkert mye som hun kan fortelle meg underveis. Når du tenker på andre ting, blir du ikke så redd.

Har du et kjæledyr?

Har ingen kjæledyr her jeg bor nå, men hos moren min har vi to katter som heter Lulle og Sussi. Lulle er veldig forsiktig, men hun liker kos. Sussi veksler mellom å være en skikkelig rampejente og å sove på fanget.

Hva liker du best ved å skrive?

At jeg kan prøve å finne ut hvordan andre tenker når jeg skriver om dem. Og så liker jeg veldig godt når skrivingen flyter, og jeg får idéer om ting som kan skje videre i historien mens jeg skriver. Det er gøy, for å skrive er ofte veldig vanskelig.

Hvorfor vil du bli forfatter?

– Jeg har elsket fortellinger siden jeg var liten, og en gang vi skulle skrive et eventyr på skolen hadde jeg det så gøy at jeg like godt skrev to eventyr til. Når man blir voksen, klarer man ikke å leke på samme måte som før, men å lage fortellinger ligner litt.

Hva likte du best å lese da du gikk i 1. – 2. klasse?

– Leseløve-bøker som for eksempel bøkene om Otto Monster, og bøkene til Roald Dahl. Favorittene mine var SVK og Mathilda.

Har du noen boktips?

– Spennende og litt skummel: SVK (forkortelse for Store Vennlige Kjempe) av Roald Dahl

Morsom: På rømmen i dusteland av Cathrine Myhre Solbjør

 

Kolstad

Ketil

Hvis du skulle vært et dyr i Leseskogen, hvilket hadde du vært?

– Om jeg skulle vært et dyr i Leseskogen, så ville jeg vært bjørnen Ursus. Jeg liker tanken på å være stor og sterk som ham. Heldigvis bruker han kreftene sine på en god måte. Ursus bryr seg om vennene sine, og er ikke flau over å lese om kjærlighet.

Hvis du skulle gått deg vill i Leseskogen, hvem ville du hatt med deg?

– Da ville jeg gått meg vill sammen med en av mine aller beste venner. Og hvem vet, kanskje vi kunne blitt kjærester også?

Har du et kjæledyr?

– Jeg har en stor og svart hund som heter Henrik (akkurat som slakterhunden i «Den lille muldvarpen som bæsjet på hodet mitt», om du har lest den?). Han er veldig snill og glad, men er som sagt stor, minst like stor som en sjetteklassing. Han er min beste venn.

Hva liker du best ved å skrive?

– Det aller beste ved å skrive er å drømme seg bort. Da lager jeg historier som ikke behøver å være sanne. Selv om det hender at jeg ljuger når jeg skriver, så opplever jeg likevel at det er noe av det sanneste jeg kan gjøre. Skrivinga er på en måte et speil av hvem jeg er og hva jeg har gjort tidligere.

Hvorfor vil du bli forfatter?

– Jeg vil bli forfatter fordi jeg elsker historier. Jeg elsker både å bli fortalt for, men også å skape og fortelle historiene selv.

Hva likte du best å lese da du gikk i 1. – 2. klasse?

– Når jeg begynte på skolen, var jeg aller mest glad i å lese norske folkeeventyr. Jeg kunne Bukkene Bruse utenat og på rams. Men jeg elsket også å lese bøkene av Astrid Lindgren, og da særlig Emil i Lønneberga.

Har du noen boktips?

– Siden jeg har hund, må jeg nesten anbefale bildeboka «JIPPI» av Eli Hovdenak. Historien er fortalt av en glad hund, og er kjempemorsom.

Jeg vil også anbefale tegneserieboka «Hemmelige hytter» av Anna Fiske. Det er en av de beste bøkene jeg har lest det siste året. Den handler om Anna som vil bygge seg en hytte hvor hun kan være i ro og fred, men hvor hun hele tida blir forstyrra av vennene sine.

[gravityform id=»27″ title=»false» description=»false» ajax=»true»]