Kapittel 4

 

Forfatterne av det fjerde kapittelet av høytlesingshistorien Ordene som forsvant heter John Christian og Shabana.

Her kan dere få møte de to forfatterne og nederst på siden kan dere sende dem en tilbakemelding på kapitlet:

Hvis du skulle vært et dyr i Leseskogen, hvilket hadde du vært?

 

– Jeg tror jeg hadde vært Castor. Fordi jeg liker bevere. Og jeg liker vann. Og jeg har vært med på å bygge en hytte en gang. Og jeg liker å lytte til historier. Og så savner jeg familien min noen ganger, som bor i en annen by.

 

Hvis du skulle gått deg vill i Leseskogen, hvem ville du hatt med deg? Og hvorfor?

 

– Jeg ville hatt med meg Luke Skywalker! Fordi han er Jedi-ridder så klart. Jedi-riddere fikser og ordner det aller meste.

 

Har du et kjæledyr?

 

– Nei, ikke nå dessverre, men mamma og pappa har en liten katt som heter Lille Mai. Men jeg hadde en dvergkanin en gang. Han het Lille Tulling. Da jeg var liten hadde vi en kanarifugl som het Pelle, så hadde vi en stor Schäferhund som het Zoltan, så en katt som het Ramses, deretter en gjeterhund som het Lakris. Vi har egentlig alltid hatt et dyr i familien, helt fra før jeg ble født.

 

Hva liker du best ved å skrive?

 

– Det jeg liker best ved å skrive er at jeg kan dikte opp eventyr og røverhistorier. At jeg kan bruke fantasien min og skape egne historier.

 

Hvorfor vil du være forfatter?

 

– Fordi jeg liker å skrive, og jeg syntes det er morsomt å dikte opp historier og karakterer. Noen ganger er det kjempevanskelig, og man vet ikke alltid hva man skal skrive. Men andre ganger er det kjempemorsomt, og man har nesten hele historien i hodet før man begynner å skrive.

 

Hva likte du best å lese da du gikk i 1. – 2. klasse?

 

– Jeg likte best å titte i store billedbøker som handlet om dinosauruser, steinalderen eller middelalderen. Det var vel slik jeg begynte å interessere meg for bøker. Jeg var ikke så flink til å lese i 1. og 2. klasse, men mamma og pappa leste mange bøker høyt før jeg skulle sove. Da leste vi mye Astrid Lindgren: Ronja Røverdatter, Karlson på taket, Brødrene Løvehjerte. Vi leste også Hjortefot i skogen, Den siste Mohikaner, SVK – Store Vennlige Kjempe og masse mer som jeg ikke husker helt. Den første boka jeg leste selv tror jeg var Gummi-Tarzan. Den er nok ikke noe kjent nå lenger, men var skikkelig populær da jeg var liten.

 

Har du noen boktips?

– Ja visst! Her er noen boktips: Alle bøkene til Astrid Lindgren og Roald Dahl. Bukkene Bruse på badeland (Bjørn Rørvik). Bestefar og jeg sparer til hund: Obs! Obs! Superhemmelig (Hilde Hagerup). Heldigvis hadde jeg melka (Neil Gaiman). Bokserien om Gutta i trehuset (Andy Griffiths).

 

 

Hvis du skulle vært et dyr i Leseskogen, hvilket hadde du vært?

– Lupus, fordi han er smart og vil beskytte de andre.

 

Hvis du skulle gått deg vill i Leseskogen, hvem ville du hatt med deg? Og hvorfor?

– Jeg ville tatt med hunden min Eckhart. Han finner alltid veien hjem.

 

Har du et kjæledyr?

– Jeg har fire katter og tre hunder. De heter: Samson, Prikken, Tippen, Sebra, Eckhart, Casper og Trixi.

 

Hva liker du best ved å skrive?

– At man kan finne på ting.

 

Hvorfor vil du være forfatter?

– Jeg liker å fortelle historier.

 

Hva likte du best å lese da du gikk i 1. – 2. klasse?

– Spøkelseshistorier.

 

Har du noen boktips?

– Den vesle vampyren, en barnebokserie på foreløpig nitten bøker av den tyske forfatteren Angela Sommer-Bodenburg. Og Taki og bestemor av Tooji Keshtkar.

[gravityform id=»54″ title=»false» description=»false»]