livet

Rim det har rablet for

Lagt inn av Troels

Lekne, spretne dikt på rim, dikt med stjerner og støv drevet av undring og filosofering over livets store og små gåter. Her stilles eksistensielle spørsmål som: Hva gjør stjernene om dagen? Hvem er gutten i speilet, han som ikke er meg selv? Og hva om mamma går rundt med kjøttøks i nabolaget om natta?

Les mer og kommenter

Do

Lagt inn av Troels

Do er eit djupdykk ned i doens historie, ikkje berre i Noreg, men i heile verda. Og framover i tid også, for kvar skal vi eigentleg gjere av all bæsjen i framtida?

Les mer og kommenter

Jeg er Livet

Lagt inn av Troels

«Jeg er Livet» er en hyllest til livet og jorden vi lever på. En bok som gjennom bilder og tekst tar for seg det å være levende med alle sine nyanser. Den forteller også om å være til stede i samspill med naturen, dyr og mennesker.

Les mer og kommenter

Fillip flipper ut

Lagt inn av Tolga skole | 1 i leselisten

Tenk så gøy å få bestemme alt! Fillip har bursdag, og han har avtalt med mamma at han skal få besteme i dag. Han flipper helt ut og dropper både skolen og tannlegetimen. Gjestene kommer med gaver og stas, men bursdagen blir alt annet enn som forventet.

Les mer og kommenter

Lena farger håret

Lagt inn av Allanengen skole

Boka handler om to gode venner, Lena og Anne Marthe. Når Lena blir stor skal hun bli heks.Alle hekser har lilla hår, og Lena bestemmer seg for å farge håret lilla.Anne Marthe hjelper til, men det er litt vanskelig synes de to jentene – og hva er det egentlig man bruker når man farger håret?

Les mer og kommenter