Kapittel 5

Vinnerillustrasjonene til kapittel 5

Klassen som vant tegnekonkurransen til 5. kapittel er Frøyland skule. Vi gratulerer! En bokpakke er på veg i posten. Se de flotte illustrasjonene under:

 

Innsendte tegninger

Bli med på tegnekonkurransen


Elevene kan være med på å illustrere Mysteriet i Leseskogen, og vi trekker ukentlige vinnere.

Tegnekonkurransen knytter seg til den nyskrevne høytlesingshistorien i syv avsnitt, Mysteriet i Leseskogen, som publiseres på disse sidene hver fredag i perioden 8. januar til 19. februar 2016, og vi oppfordrer alle som deltar på prosjektet til å illustrere avsnittene og sende inn tegningene til oss.

Som inspirasjon til arbeidet med tegnekonkurransen har vi laget en lærerveiledning i samarbeid med Kunst i Skolen. PDF av veiledningen kan lastes ned HER.

For at barna skal få kose seg med prosjektet, med lesing og tegning anbefaler vi at dere legger til rette for en hyggelig stund. Det kan også være en god idé å henge opp bilder av dyrene i klasserommet (se utskriftvennlig utgave av dyrene her) eller å finne ut mer om dyrene ved å besøke dem her i Leseskogen (møt dyrene her). Hvis dere vil se tegninger til kapittel 1 og 2, kan dere klikke her og her.

 

Her er et forslag til gjennomføring i klasserommet:

  • Helfigur-BuroForbered gjerne lesingen ved å snakke om hva dere tror teksten kommer til å handle om, hva dere husker fra siste kapittel eller liknende.
  • Les teksten høyt for elevene. (høytlesingstips)
  • Når dere er ferdige med å lese ukens kapitel, er det en god ide å snakke om teksten og hvordan barna opplevde den.
  • Bruk gjerne erfaringene fra samtalen som utgangspunkt når barna skal tegne og illustrere.
  • Når tegningene er ferdige, sendes de inn til konkurransen. Husk å opplyse navn, klasse og skole og hvilket kapittel tegningene knytter seg til. Tegningene kan enten skannes og lastes opp under, sendes inn på e-post eller sendes som vanlig post til:
    Foreningen !les, Øvre Vollgate 15, 0158 Oslo.

 

[gravityform id=»20″ title=»false» description=»false» ajax=»true»]